SweFOR calls for Coordinator for international accompaniment in Mexico - SweFOR - Movimiento Sueco por la Reconciliación

SweFOR calls for Coordinator for international accompaniment in Mexico

Date: April 11, 2022 | Category: Job opportunities, Job opportunities, Mexico

Do you want to support human rights defenders Mexico? Are you interested in human rights and peacebuilding? Are you fluent in Spanish and Swedish? Then this might be the job for you! (advertisement in Swedish)

Om oss

Kristna Fredsrörelsen är en ideell förening som arbetar för fred och rättvisa, ett samhälle utan våld och ett hållbart sätt att leva. Vi skapar handlingsutrymme för hotade människorättsförsvarare och stödjer fredsaktörer i konfliktområden i Latinamerika och Afrika. Kombinerat med folkbildnings- och opinionsarbete i Sverige bidrar vi till att skapa fredliga och inkluderande samhällen. Vår rörelse vilar på en hundraårig tradition av att förändra samhället genom ickevåld och trosbaserat fredsarbete och vi strävar alltid efter vara en del av den förändring som vi vill se i världen. Kristna Fredsrörelsen är en medlemsbaserad organisation med aktiva medlemmar spridda över Sverige. Vi är ca 50 anställda fördelade på olika kontor i Colombia, Guatemala, Mexiko och Stockholm.

Välkommen att bli del av ett team med stor vilja att påverka och göra skillnad! Läs mer om oss på https://krf.se/

Ditt uppdrag

Kristna Fredsrörelsen har arbetat i delstaten Chiapas i södra Mexiko sedan år 2000. Genom metoden internationell medföljning skapar vi skydd, handlingsutrymme och legitimitet för hotade människorätts- och miljöförsvarare. I din roll som koordinatör bär du det övergripande ansvaret för verksamheten och en central och viktig del i ditt arbete är att leda och utveckla det strategiska arbetet. Detta görs i koordination med två specialister; en med fokus på påverkan och kommunikation och en med fokus på skydd och säkerhet. Förutom koordinationen består teamet av drivna och kompetenta fredsobservatörer.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är personal- och säkerhetsansvar för teamet. Du ansvarar för planering, uppföljning, rapportering och att säkerhetsställa intern styrning och kontroll över verksamheten. Du har också ekonomiansvar såsom budgetplanering, uppföljning och rapportering av ekonomiska medel. I din roll som koordinatör blir du även en viktig kontakt och representant gentemot samarbetspartners och lokala myndigheter i Mexiko och du ansvarar för att löpande utveckla dessa relationer. Du har ett nära samarbete med programsekreteraren för fredstjänstprogrammet, chefen för det internationella arbetet, HR-ansvarig på Sverigekontoret samt dina koordinatörsskollegor i Colombia och Guatemala.

Din profil

Vi söker dig som har djup kompetens inom mänskliga rättigheter, fred och konflikt eller liknande. Du har minst två års erfarenhet av ledande befattning där du har haft personalansvar och är van vid att leda och utveckla team i svåra miljöer och kontexter. Du har arbetslivserfarenhet från Latinamerika, gärna Mexiko och vi ser gärna att du har erfarenhet av internationell medföljning eller andra former av skydd av människorättsförsvarare och/eller civilbefolkning i våldsamma kontexter. Du har också erfarenhet av projekt- och budgethantering.

För att lyckas i rollen som koordinatör är du engagerad, driven och målfokuserad. Som person är du kommunikativ, förtroendeingivande och flexibel. Du är trygg i ditt ledarskap, har lätt för att skapa förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt till gruppens gemensamma mål. Du har erfarenhet av att samordna grupper och är van vid att leda människor med olika expertis, bakgrund, kultur och trosuppfattningar samt har förmåga att se till, och ta tillvara på, olikheter. Du är strukturerad, noggrann och självständig och trivs med att knyta kontakter såväl internt som externt. Det officiella språket på fältkontoret är spanska vilket ställer höga krav på dina språkkunskaper i spanska i både tal och skrift. Likaledes bör du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Om du inspireras av att jobba i en föränderlig miljö där flexibilitet är en nyckel, då kommer du att trivas hos oss!

Vi erbjuder

  • Ett meningsfullt arbete i ett stimulerande sammanhang
  • Utlandsförsäkring
  • Pensionsförsäkring
  • Goda möjligheter till förnyat kontrakt för fortsatt arbete
  • Friskvårdsbidrag och friskvårdstimme

Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Placering: San Cristóbal de las Casas, delstaten Chiapas, Mexiko
Varaktighet: Anställningen är 2 år med möjlighet till förlängning.

Låter det intressant?

Välkommen att skicka din ansökan som ska bestå av CV och personligt brev. Det personliga brevet vill vi att du skriver på spanska. Intervjuer och urval sker löpande så skicka din ansökan snarast dock senast 1 maj 2022. Ansökningshandlingar sänds till: rekrytering@krf.se. Ange ”Ansökan- koordinatör Mexiko” som referens när du skickar in din ansökan.

Vid frågor om tjänsten, kontakta verksamhetschef för det internationella arbetet Elisabeth Lundgren på e-post elisabeth.lundgren@krf.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-ansvarig Carolina Wedemalm.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.